Блог

Як правильно прати ліф?

25 травня 2023

Згідно з правилами гігієни прати бюстгальтер потрібно кожні 3 одягання, адже потові залози під грудьми, під пахвами та на спині працюють дуже активно. Ліфчик поглинає великий обсяг поту та жиру. Вони своєю чергою руйнують тканину. Крім того, рідке прання білизни призводить до необхідності затирання, що провокує прискорене зношування білизни. Брудний ліфчик може спровокувати висипання на шкірі та навіть дерматит. Тому прати бюстгальтер потрібно як мінімум 2 рази на тиждень, а спортивний відразу після використання.

Інструкція з догляду за білизною буде вказана на етикетці виробу. Зазвичай рекомендують прати руками за температури 40°C м'якими мийними засобами без вмісту хлору. Не сушити на радіаторі, під відкритим сонцем, у сушильній машині.

Нові ліфчики також потрібно прати, адже перед тим, як потрапити до вас, вони побували не в одних руках.

У цій статті ми розповімо, як прати бюстгальтер, щоб він надовго зберіг свій первозданний вигляд.

Як прати ліф у машинці?

Питання про те, як прати ліфчик у машині, досить актуальне.

Пральну машинку можна використовувати для прання наступних видів бюстгальтерів: без будь-якого декору, мережива, з чашечками, пуш-ап, з поролоном. Робити це потрібно на режимі «Делікатне прання» без замочування, віджимання та сушіння.

За відсутності етикетки дотримуйтесь наступних рекомендацій:

  1. Перед пранням застебнути всі застібки (вони чіпляються за інші речі).
  2. Нижню білизну потрібно прати з одягом, для прання якого підходить така сама температура.
  3. Не прати разом білизну та одяг у різних колірних відтінках.
  4. Ліфчики пуш-ап, з поролоном і з кісточками потрібно прати в кульці-мішку, який зберігає форму і запобігає випаданню кісточок.
  5. Використовувати гель для прання чи порошок для делікатних тканин. Дозування розрахуйте згідно з рекомендаціями виробника.
  6. Увімкніть режим делікатного прання без віджиму.
  7. Після завершення процесу прання розкладіть бюстгальтер на рушник. Якщо немає можливості сушити в такому положенні, повісьте за центр, але не за лямки (щоб не розтягувати їх).

Гладити ліфчик не можна. Якщо ж виникне така необхідність — використовуйте найнижчі температурні режими.

Щоб ліфчик білого кольору не жовтів — періть його тільки з білою білизною. Краще замочувати його перед кожним другим носінням. Якщо неправильно сушити білий ліфчик — на ньому з'являться сліди іржавіння кісточок і гачків. Білизну використовувати не рекомендуємо, а якщо потрібно відбілювання — використовуйте засоби без хлору.

Як прати ліф вручну?

Спосіб ручного прання використовується для елітної білизни, моделей з мереживом, з декором (стрази, намистини тощо). Для цього використовуйте теплу воду з м'яким пральним порошком.

Більшість виробників жіночої білизни радять прати ліфчики руками та акуратно підбирати мийні засоби. Але якщо у вас сучасна пральна машинка, в ній можна прати будь-які моделі.

Для ручного прання дотримуйтесь наступних рекомендацій:

  1. Наповніть таз теплою водою і розчиніть у ній трохи мийного засобу.
  2. Покладіть білизну у воду на 15–20 хвилин.
  3. Акуратно прополоскати білизну в мильній воді та сполоснути у проточній.
  4. Якщо на бюстгальтері є плями, що важко виводяться — потерти їх намиленою зубною щіткою.